Ho bisogno di ricette che richiedono l'uso di limone!

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Mindy
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Ho bisogno di ricette che richiedono l'uso di limone!

Post by Mindy » Mon Oct 24, 2005 9:37 pm

Come forse sapete (dal mio blog), sono appena stata "intervistata" come "super-fan" di un nuovo prodotto, True Lemon. (Potete trovarmi qua: http://www.truelemon.com/superfan_mindy.html :lol: ). Mi hanno chiesto di provare un nuovo prodotto che stanno per offrire - e' limone cristallizzato da usare in cucina. Io non conosco molte ricette che richidono il limone, salvo il mio pollo al limone. Dovrei usare il prodotto per una settimana e poi dare le mie opinioni. Avete qualche altro suggerimento???? :?:

Grazie!!!! :D

--Mindy
Last edited by Mindy on Tue Oct 25, 2005 2:45 am, edited 1 time in total.

Lsp
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Post by Lsp » Tue Oct 25, 2005 1:10 am

I have a nice Penne with Ricotta, Lemon and Basil I learned in Rome, but it requires only lemon zest. Is that useful to you? I can also offer a Couscous and Cucumber Salad that requires lemon juice and lemon slices. If either meets your needs, let me know!

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Mindy
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Post by Mindy » Tue Oct 25, 2005 2:44 am

Hi Lsp! Both sound wonderful. The product is crystalized lemon, so I think any recipe that calls for lemon would work.

--Mindy

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disegno
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Post by disegno » Tue Oct 25, 2005 4:19 am

Ciao Mindy, posso offrirti una ricetta per una torta fatto di limone e lavanda. Questa servirti?

Lsp
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Couscous and Cucumber Salad

Post by Lsp » Tue Oct 25, 2005 6:49 pm

Couscous and Cucumber Salad

10 oz uncooked couscous
2 tbs olive oil
½ cup lemon juice
¾ tsp salt
¼ tsp freshly ground black pepper
1 cucumber, seeded and chopped
½ cup finely chopped green onions
½ cup fresh parsely, chopped
½ cup fresh basil, chopped
6 leaves lettuce
6 slices lemon

1. In a medium saucepan bring 1¾ cup water to boil. Stir in couscous and cover. Remove from heat; let stand, covered, 5 minutes. Cool to room temperature.
2. Meanwhile, in a medium bowl combine oil, lemon juice, salt and pepper.
Stir in cucumber, green onion, parsley, basil and couscous. Mix well and chill
for at least 1 hour.
3. Line a plate with lettuce leaves. Spoon couscous mixture over leaves and garnish with lemon wedges.

Lsp
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Penne con Ricotta, Limone e Basilico

Post by Lsp » Tue Oct 25, 2005 6:50 pm

Penne With Ricotta, Lemon And Basil

A very refreshing pasta, wonderful followed by a salad pf mixed leaves with plenty of fennel, carrots, spring onions and maybe the red onion frittata. This is a light (summer) dinner to impress all vegetarian friends, and it can be prepared in less than a half hour. Remember to buy the freshest ricotta available.

200 g (7 oz, or scant 1 cup) fresh ricotta cheese
Thinly pared zest of lemon, finely chopped
Salt and freshly ground pepper
A generous amount of fresh basil leaves, roughly torn
400 g (14 oz) penne or any short dried pasta
50 g (2 oz, or ½ cup) freshly grated Parmigiano Reggiano
Extra virgin olive oil for drizzling

In a large bowl, beat the ricotta with the lemon zest using a balloon whisk, adding salt, black pepper and the basil.
Cook the pasta in plenty of lightly salted boiling water. Add a ladle of pasta water to ricotta mixture to moisten it a little and then place the bowl over the pasta pan for a few minutes to soften the mixture. When the pasta is al dente, drain it and mix with the ricotta. Sprinkle with the parmigiano and drizzle with a little olive oil.

Serves 4.

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Elisa
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Post by Elisa » Tue Oct 25, 2005 8:01 pm

He, he. Adesso devi tradurle in italiano.

Lsp
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Post by Lsp » Thu Oct 27, 2005 1:31 am

Elisa wrote:He, he. Adesso devi tradurle in italiano.
Chiedi troppo! Tu che sei romana ("the genuine article" come si dice da noi :D ), come ti sembra quella pasta al limone? Una mia amica lì me l'ha insegnata, anche se non è una delle cose che più rappresenta Roma. Parlando sempre del cibo, quando ci tornerai, dove andrai e che mangerai subito che qui ti manca di più?

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Elisa
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Post by Elisa » Thu Oct 27, 2005 12:47 pm

Lsp wrote:
Elisa wrote:He, he. Adesso devi tradurle in italiano.
Chiedi troppo! Tu che sei romana ("the genuine article" come si dice da noi :D ), come ti sembra quella pasta al limone? Una mia amica lì me l'ha insegnata, anche se non è una delle cose che più rappresenta Roma. Parlando sempre del cibo, quando ci tornerai, dove andrai e che mangerai subito che qui ti manca di più?
La pasta al limone mi sembra ottima, quando me la fai assaggiare? :wink:

Qui trovo più o meno tutti gli ingredienti italiani. Quello che mi manca davvero sono i carciofi "romaneschi" (anche se ora non è stagione) e la mozzarella di bufala! Qui la mozzarella si trova, anche quella campana, ma non ha lo stesso sapore!!! :D

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